Peste 700 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen au fost găsite de poliţiştii români şi străini în ultima săptămână

best auto leo vaslui

Peste 700 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen au fost găsite de poliţiştii români şi străini în ultima săptămână, iar dintre acestea 526 au fost descoperite în România.

“În perioada 21 – 27 aprilie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 716 persoane, 42 de autovehicule şi 41 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen. Astfel, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 526 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, a transmis Poliţia Română, duminică, printr-un comunicat.

Sursa citată menţionează că poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, fiind depistate 107 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 235 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 10 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.      

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 26 de documente, au fost găsite 38 de autovehicule şi două plăcuţe de înmatriculare, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 190 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 22 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 17 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 31 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 10 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Poliţia Română a mai precizat că partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor patru autovehicule şi 15 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.