Pistol neînregistrat descoperit de polițiștii de frontieră la Punctul de Trecere a Frontierei Albița

best auto leo vaslui

Tentativa de a introduce ilegal o armă neînregistrată în România s-a soldat cu eșec pentru un bărbat cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova. Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Albița au descoperit pistolul metalic ascuns în cotiera autoturismului pe care îl conducea, în timpul controlului de frontieră. În urma acestui incident, o anchetă a fost declanșată pentru a se stabili circumstanțele exacte ale cazului.

Potrivit declarațiilor făcute de purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, comisarul de poliție Irina Mirică, bărbatul de 31 de ani a declarat că arma i-a fost oferită cadou de către un prieten și că a uitat că o depozitase în autoturism. Însă, polițiștii de frontieră susțin că pistolul a fost ascuns și nedeclarat în vederea sustragerii de la control.

În conformitate cu legea, posesia și transportul armelor și munițiilor este strict reglementată în România, iar cei care doresc să dețină astfel de obiecte trebuie să obțină autorizație și să le înregistreze în mod corespunzător. Bărbatul în cauză nu a putut să ofere o astfel de autorizație pentru arma pe care o transporta, ceea ce a dus la confiscarea acesteia și la declanșarea cercetărilor pentru tentativă la contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Astfel de incidente demonstrează importanța controlului strict al frontierelor, care este esențial pentru prevenirea și combaterea traficului ilegal de arme și alte bunuri ilegale. Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali sunt instruiți să efectueze inspecții amănunțite ale tuturor autovehiculelor care trec prin punctele de trecere a frontierei, în încercarea de a identifica orice obiecte sau substanțe periculoase care ar putea fi introduse ilegal în țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.