PNL nu este de acord cu taxa de solidaritate propusă de Ciolacu / Motreanu: Orice taxă se regăseşte în preţ, vor fi afectaţi tocmai cetăţenii și nu firmele

best auto leo vaslui
Nicolae Ciucă și Marcel CiolacuFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Liberalii nu agreează propunerea PSD privind taxa de solidaritate. Prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, a declarat pentru HotNews.ro că PNL nu susține noi creșteri de taxe pentru că mediul de afaceri din România are nevoie de „predictibilitate”.

Prim-vicepreședintele PNL mai spune că impozitul de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii este o idee pe care PSD a mai vehiculat-o în trecut.

„Nu știu ce analize economice are PSD, dar nouă ne este teamă că o astfel de taxă va avea ca efect creşterea preţurilor inclusiv la multe produse de bază. Orice taxă se regăseşte în preţ și prin urmare vor fi afectaţi tocmai cetăţenii și nu firmele. Nu înteleg clar ce dorește PSD: bani la buget sau să protejeze cetățenii, care oricum au veniturile sub presiunea inflației. Sunt multe motive să credem că propunerea PSD va duce la creșterea preţului unui produs alimentar. PSD spune că protejează companiile româneşti prin această măsură, dar mă întreb dacă a discutat cu aceste companii care au capital românesc”, spune Motreanu.

Prim-vicepreședintele PNL susține că în acest moment Coaliţia are un program de guvernare asumat iar „propunerile președintelui PSD, Marcel Ciolacu nu se regăsesc”.

„Nu susținem noi creşteri de taxe. În primul rând se încalcă un principiu de bază al Codului Fiscal, acela că mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate şi Partidul Naţional Liberal nu va susţine noi modificări ale Codului Fiscal, mai ales ca ele nu au fost discutate in partid dar si pentru că astfel de propuneri vor afecta negativ economia şi mediul de afaceri”, a mai spus Motreanu.

Și vicepreședintele PNL, Alina Gorghiu a declarat miercuri, în debutul sesiunii parlamentare, că programul de guvernare este făcut de PSD – PNL – UDMR și nu de premier. Gorghiu a subliniat că programul de guvernare este rezultatul unei negocieri şi toate ajustările vor fi discutate în coaliţie.

Vicepreședintele PNL a precizat că în ședința de la începutul săptămânii, liderii liberali au discutat despre menținerea cotei unice pentru că aceasta „nu şi-a atins potenţialul maxim şi pentru că este extraordinar de benefică pentru fiecare angajat din România”.

Am spus că nu ne dorim nicio taxă suplimentară pentru companiile din România, pentru că şi aşa mediul economic a fost încercat în aceşti ani de zile, cu predilecţie în ultimul an. Discuţiile din interiorul PNL, discuţiile din interiorul PSD, cele din interiorul UDMR vor avea un punct de convergenţă în şedinţa coaliţiei”, a subliniat Alina Gorghiu.

PSD a reluat tema introducerii unei taxe de solidaritate încă de la începutul anului, în contextul în care în luna mai urmează o rocadă guvernamentală iar Marcel Ciolacu ar urma să fie premier.

În acest context PSD dorește să facă noi propuneri partenerilor de Coaliție iar taxarea cu 1% a cifrei de afaceri a companiilor cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro este una dintre ele.

Sursă:hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.