Polonia abandonează Ucraina și pune fermierii pe primul loc în scandalul cerealelor

best auto leo vaslui

Partidul de guvernământ al Poloniei pune fermierii pe primul loc în timp ce încearcă să consolideze sprijinul în mediul rural înaintea alegerilor din această toamnă.

Făcând campanie pentru un al treilea mandat consecutiv fără precedent la putere, partidul Lege și Justiție (PiS) din Polonia a ales să-și pună în pericol alianța cu Kievul și să adauge încă o dispută explozivă cu Bruxelles-ul când a blocat importurile de cereale ucrainene.

Voturile fermierilor polonezi – un bloc crucial pe care partidul de guvernământ trebuie să-l păstreze dacă speră să câștige alegerile parlamentare din această toamnă.

Comisia Europeană a încheiat un acord de principiu cu Polonia, Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia care permite tranzitul cerealelor ucrainene în țările lor fără ca niciuna dintre acestea să intre pe piețele lor interne.

Ucraina este încă supărată, așa cum i-a spus președintele Volodymyr Zelenskyi președintelui Consiliului European, Charles Michel.

„Ne pasă în primul rând de fermierul polonez”, a spus Morawiecki, adăugând că „ne dorim, pe de o parte, să… favorizăm Ucraina aflată în lupta, iar pe de altă parte să cooperăm cu Uniunea Europeană”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.