În timp ce România cumpără avioane pe hârtie, Cehia se mândreşte cu un nou proiect: Avionul L-39NG

best auto leo vaslui

România are un adevărat arsenal pe hârtie, însă lucrurile stau altfel în realitate. Armata română este la nivelul anilor 90, chiar dacă guvernanții din ultimii 30 de ani au promis modernizarea acesteia. Bani au fost, dar nu au mai ajuns acolo unde era nevoie de ei. Politicienii români s-au lăudat cu tot ce au visat ei noaptea. De la avioane americane până la drone și submarine, toate au fost promise pentru armata română.

Producătorul ceh de aeronave Aero a anunțat pe 24 aprilie că a reușit să efectueze cu succes primul zbor cu noul avion L-39NG produs în serie. Presa de la Praga scrie ca aceste este un eveniment istoric, deoarece au trecut 20 de ani de la zborul ultimului avion produs în serie de catre industria aeronautica ceha, iar acum avionul L-39NG a intrecut toate așteptările. 

Primul zbor al aeronavei L-39NG a durat aproximativ 40 de minute. Piloții au verificat funcțiile motorului, ale sistemelor aeronavei și ale sistemelor de avionică, precum și manevrabilitatea și comportamentul aeronavei în toate fazele de zbor, de la decolare la aterizare, trecând printr-o serie de acrobații. Testele au fost efectuate în gama de altitudini de la 0 la 8 500 de metri și viteze de de până la 900 km/h.

,,Zborul primei aeronave a confirmat disponibilitatea avionului L-39NG pentru livrarea în serie către clienții noștri. Aeronava este un lider mondial în clasa să. Din punct de vedere al designului, al caracteristicilor de zbor, al siguranței, al avionicii și al echipamentelor moderne, este o platformă excelentă pentru instruirea piloților de vânătoare de generația a patra și a cincea”a declarat Viktor Sotona, președinte și director executiv al Aero.

Deși aceasta este o etapă importantă pentru Aero, zborul în sine este o chestiune mai degrabă de rutină și se desfășoară după ce fiecare aeronavă este produsă. Prima aeronavă de producție cu numărul de serie 7005 a îndeplinit toate punctele programului”, a precizat Petr Jinda, vicepreședinte executiv și director în cadrul companiei cehe Aero.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.