Polonia | IKEA e obligată de instanță să reangajeze un lucrător concediat pentru că a citat din Biblie: Exemplu de discriminare a creștinilor la locul de muncă

best auto leo vaslui

Janusz Komenda, un exemplu de discriminare a creștinilor la locul de muncă, e beneficiat de dreptate din partea unui tribunal din Polonia. Angajatul a fost forțat să accepte ideologia altora, în timp ce dreptul de a-și exprima opiniile a fost negat.

Un tribunal Cracovia a obligat magazinul IKEA, acolo unde Janusz lucra, să-l reangajeze, după ce acesta a fost concediat pentru că a citat Biblie pentru a exprima critici la adresa comunității LGBT, pe un forum intern al companiei.

Tribunalul a decis că hotărârea de concediere a fost ilegală și a obligat compania să plătească costurile de judecată.

În 2019, IKEA a publicat un articol cu privire la Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei, iar Janusz și-a exprimat opinia pe un forum intern al companiei. Acesta a precizat că acceptarea și promovarea homosexualității și a altor abateri este imorală și și-a susținut cuvintele cu pasaje din Biblie, unde scria că relațiile între persoane de același sex sunt obscene și imorale.

Imediat, compania l-a concediat pentru comportament antisocial și pentru că a pierdut încrederea din partea angajatorului. Cu toate acestea, avocații de la institutul juridic polonez Ordo Iuris au susținut că adevăratul motiv al demiterii a fost exprimarea credințelor sale catolice. Komenda a fost evaluat în mod regulat ca un angajat bun și a fost promovat, iar salariul i-a crescut, prin urmare, nu existau dovezi că angajatorul său și-a pierdut încrederea în el.

Potrivit lui Ordo Iuris, decizia IKEA a încălcat constituția poloneză care garantează dreptul de a avea credințe religioase și de a-și exprima credința. Decizia a încălcat, de asemenea, legile muncii poloneze care interzic discriminarea pe motive de credință și convingeri, precum și Convenția europeană a drepturilor omului care protejează dreptul de a exprima opinii religioase profunde.

La începutul lunii decembrie, o altă instanță din Cracovia a admis recursul împotriva unui verdict separat al unei instanțe care respingea urmărirea penală împotriva managerului de resurse umane care la demis pe Komenda. Acest caz va ajunge acum la Curtea Supremă.

Potrivit lui Ordo Iuris, modul în care angajatorul a acționat împotriva lui Komenda a fost un exemplu de discriminare a creștinilor la locul de muncă. Acest lucru se datorează faptului că angajatul a fost forțat să accepte ideologia celorlalți, în timp ce dreptul său de a-și exprima opiniile a fost negat, conform Remix News.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.