Premierul Nicolae Ciucă a reafirmat, în discuţiile cu Maia Sandu, susţinerea politică şi tehnică pentru integrarea Republicii Moldova în UE

Foto: gov.ro

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit-o, joi la Palatul Victoria, pe preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu, aflată într-o vizită de lucru în România. Cei doi au discutat subiectele de interes de pe agenda bilaterală, cu accent pe proiectele comune din domeniile energiei şi transporturilor, care vizează racordarea Republicii Moldova la spaţiul Uniunii Europene.

A fost subliniată necesitatea îmbunătăţirii interacţiunii dintre sectoarele de afaceri din România şi Republica Moldova, în scopul creşterii rezilienţei economice a statului vecin, mai arată comunicatul de presă al Guvernului..

Cei doi oficiali au fost de acord că, pe fondul creşterii considerabile a schimburilor comerciale în cursul anului anterior, există încă un potenţial de exploatat în acest domeniu.

De asemenea, au fost abordate teme legate de situaţia de securitate din Republica Moldova şi evoluţiile contextului de securitate regională în scopul identificării celor mai potrivite modalităţi de contracarare a efectelor agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei în plan economic, social şi umanitar, mai indică sursa citată.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a reafirmat susţinerea politică şi tehnică pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

În prealabil, Maia Sandu a avut o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a reiterat, joi, în conferinţa de presă comună cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, condamnarea fermă de către România a oricăror tentative ruse de destabilizare.

„România rămâne, totodată, deosebit de vigilentă faţă de acţiunile hibride ale Rusiei, care, iată, se intensifică la împlinirea unui an de război”, a spus preşedintele care a adăugat că ţara noastră va continua să sprijine în mod ferm respectarea suveranităţii şi a integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova, în frontierele sale recunoscute la nivel internaţional.

El a mai spus că „tentativele de destabilizare sunt susţinute de intensificarea propagandei pro-ruse, scopul fiind alimentarea de narative utile Rusiei şi diminuarea unităţii şi solidarităţii noastre”.

„Dar noi nu vom ceda! Vă asigur că Republica Moldova nu este singură în faţa acestor provocări, a mai spus preşedintele Iohannis, la Palatul Cotroceni.

La rândul ei, preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu a mulţumit pentru sprijinul pe care România îl acord Moldovei, în această perioadă „umbrită” de agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

„Ştim că sângele apă nu se face şi relaţia noastră este cea mai bună dovadă a acestui adevăr”, a adăugat ea.

Aceasta a vorbit şi despre parcursul european al Republicii Moldova şi a reiterat faptul că angajamentul ferm este „de a aduce Europa în Moldova şi de a aduce Moldova mai aproape de ţările europene”.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.