Premierul Nicolae Ciucă, întrevedere cu Olaf Scholz: Prezenţa la Bucureşti a cancelarului federal reflectă interesul ridicat al Germaniei pentru aprofundarea parteneriatului bilateral cu România

best auto leo vaslui

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut luni o întrevedere cu cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz, aflat în vizită oficială în România. Potrivit Guvernului, prezenţa la Bucureşti a Cancelarului federal reflectă interesul ridicat al Germaniei pentru aprofundarea parteneriatului bilateral cu România, în spiritul relaţiei politico-diplomatice strategice, consistente şi pragmatice. Premierul a exprimat aprecieri pentru susţinerea dinamică a Germaniei în favoarea finalizării procesului de aderare a României la Spaţiul Schengen. Îndeplinirea acestui obiectiv în cel mai scurt timp rămâne esenţială, în baza contribuţiei recunoscute a României la asigurarea securităţii interne a UE, mai spune Guvernul.

Executivul a transmis că în cadrul dialogului, cei doi demnitari au subliniat angajamentul pentru intensificarea relaţiei substanţiale româno-germane într-un cadru structurat, menit să ofere vizibilitate mai amplă relaţiei bilaterale şi proiectelor strategice de cooperare sectorială.

”Premierul Ciucă a exprimat aprecieri pentru susţinerea dinamică a Germaniei în favoarea finalizării procesului de aderare a României la Spaţiul Schengen. Îndeplinirea acestui obiectiv în cel mai scurt timp rămâne esenţială, în baza contribuţiei recunoscute a României la asigurarea securităţii interne a UE, iar demersurile şi coordonarea cu partenerii europeni pentru crearea condiţiilor favorabile acestui rezultat continuă foarte activ”, se arată în comunicat.

Din perspectiva oportunităţilor pentru aprofundarea cooperării economice şi sectoriale, prim-ministrul român a încurajat parteneriatele şi schimburile de experienţă în aria industrială şi tehnologica. Dinamica mediului de afaceri generează atractivitatea acestuia pentru noi investiţii, mai ales în sectoare precum cel energetic, alimentar şi digital, care au un potenţial semnificativ în România, mai arată Guvernul.

”Cei doi demnitari au confirmat importanţa continuării procesului de extindere a Uniunii Europene şi îndeplinirea angajamentelor faţă de Balcanii de Vest. Totodată, aceştia au exprimat susţinerea fermă pentru continuarea sprijinului politic şi financiar consistent orientat spre consolidarea rezilienţei şi a securităţii Republicii Moldova. De asemenea, părţile au abordat şi dinamica cooperării în cadrul formatelor regionale europene precum Iniţiativa celor Trei Mări (I3M)”, afirmă Executivul.

 

Prim-ministrul Ciucă s-a referit la oportunităţile de participare la investiţii în proiectele dezvoltate în cadrul Iniţiativei şi a amintit găzduirea Forumului de Afaceri I3M la Bucureşti, la 7 septembrie”, mai precizează Guvernul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.