Președintele Turciei refuză să vorbească cu ambasadorul american: „Nu îl primesc. Să îi fie rușine!”

best auto leo vaslui

Președintele turc Tayyip Erdogan a refuzat noi întâlniri cu ambasadorul SUA la Ankara, care a purtat discuții anterior cu un singur candidat al opoziției la alegerile din 14 mai, Kemal Kılıçdaroğlu.

Candidatul turc la președinție din partea a șapte partide de opoziție, Kemal Kılıçdaroglu, s-a întâlnit cu șeful misiunii diplomatice americane, Jeffrey Flake, la inițiativa acestuia din urmă, a declarat Unal Chevikez, consilierul candidatului.

Erdogan a spus că: ”Ambasadorul lui Joe Biden este în vizită la Kemal. Să-ți fie rușine, gândește. Ești un ambasador. Interlocutorul tău aici este președintele. Cum te vei ridica după aceea și vei cere o întâlnire cu președintele? Ușile noastre sunt închise pentru el, nu mai poate intra”.

„Să știe cum ar trebui să lucreze ambasadorul. Dacă nu știe acest lucru, nu va putea intra pe această ușă”, a subliniat Erdogan. Alegerile prezidențiale și parlamentare din Turcia sunt programate pentru 14 mai. Principalul oponent al actualului președinte Tayyip Erdogan – singurul candidat din „Alianța Republicană” – este un candidat din opoziția „ Alianța Populară ” Kemal Kilicdaroglu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.