Premierul Nicolae Ciucă l-a primit la Palatul Victoria cu preşedintele Senatului Regatului Haşemit al Iordaniei, Faisal El-Fayez / Premierul a transmis mulţumiri pentru sprijinul acordat de Iordania în repatrierea cetăţenilor români din Sudan

best auto leo vaslui

Prim-ministrul Nicola Ciucă s-a întâlnit, joi, la Palatul Victoria, cu preşedintele Senatului Regatului Haşemit al Iordaniei, Faisal El-Fayez. Cu acest prilej, au fost discutate oportunităţile de dezvoltare a relaţiilor bilaterale în domenii precum economie, comerţ, agricultură, educaţie sau apărare. Premierul României a prezentat oportunităţile pe care România le poate oferi investitorilor iordanieni şi din perspectiva relaţiei cu Uniunea Europeană şi a transmis, de asemenea, mulţumiri pentru sprijinul acordat de Iordania în repatrierea cetăţenilor români din Sudan.

Potrivit Executivului, ”înalţii oficiali au subliniat importanţa rolului jucat de ambele ţări în regiune”.

”În cadrul dialogului, au fost analizate consecinţele agresiunii militare ruse în Ucraina, atât din perspectiva securităţii, cât şi în ceea ce priveşte afectarea funcţionării lanţurilor de aprovizionare”, afirmă Guvernul.

Premierul României a prezentat detalii privind asigurarea tranzitului cerealelor din Ucraina şi implicarea ţării noastre în asigurarea securităţii alimentare a ţărilor în care producţia agricolă ucraineană este esenţială. Totodată, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis interesul ţării noastre pentru crearea unui hub pentru produse agricole româneşti în zona portului Aqaba şi disponibilitatea României de a utiliza mai mult îngrăşământ agricol produs în Iordania, arată comunicatul Executivului. 


”Premierul României a prezentat oportunităţile pe care România le poate oferi investitorilor iordanieni şi din perspectiva relaţiei cu Uniunea Europeană. Subliniind nevoia de stabilitate în zona Orientului Mijlociu şi a Nordului Africii, premierul a apreciat rolul jucat de Iordania, arătând că România încurajează dialogul în regiune şi din perspectiva relaţiilor bune pe care ţara noastră le are atât cu Israelul, cât şi cu Palestina. Premierul a transmis, de asemenea, mulţumiri pentru sprijinul acordat de Iordania în repatrierea cetăţenilor români din Sudan”, a mai transmis Executivul. 

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.