Premierul Poloniei vrea război: „Ucraina trebuie să obțină toate armele necesare. Înfrângerea înseamnă cel de-al Treilea Război Mondial”

best auto leo vaslui

Înfrângerea Ucrainei în războiul declanșat de Rusia poate deveni un preludiu la cel de-al Treilea Război Mondial. De aceea, Ucraina trebuie să obțină toate armele necesare de la partenerii săi, a declarat luni premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki.

Potrivit acestuia, acum Polonia, Germania și Europa se află într-un moment unic în istorie. „Din păcate, 30 de ani de pace liberală s-au dovedit a fi trei decenii de iluzie. Europa de Vest a crezut prea ușor că ursul rusesc poate fi îmblânzit”, a spus el.

În același timp, Morawiecki a menționat că înfrângerea Ucrainei în războiul împotriva Rusiei ar putea deveni un preludiu la cel de-al Treilea Război Mondial. Prin urmare, potrivit lui, nu există niciun motiv pentru a bloca sprijinul pentru Ucraina și a amâna livrările la nesfârșit.

„Fac apel la guvernul german să acționeze în mod decisiv, furnizând Ucrainei toate tipurile de arme”, a spus el.

Premierul polonez a mai adăugat că a face afaceri cu Rusia este ca și cum ai face o înțelegere cu diavolul.

„Acest lucru a devenit un laț în jurul gâtului țărilor dependente de gazul rusesc. Ceea ce pentru Occident era pur și simplu o chestiune de interese de afaceri eșuate, a devenit o chestiune de viață și de moarte pentru țări precum Ucraina și Polonia”, a precizat el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.