Premierul Suediei va susține aderarea României și Bulgariei la Schengen: „Dorim să punem subiectul pe ordinea de zi în Consiliu JAI”

best auto leo vaslui
Premierul Suediei, Ulf Kristersson, susține aderarea României la Schengen. Foto: Profimedia Images

Premierul Suediei, Ulf Kristersson, a declarat marți, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, că Suedia susține aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen și este dispus să pună acest subiect pe agenda Consiliului Uniunii Europene în următoarele luni, atât timp cât deține președinția rotativă.

Kristersson a spus în urmă cu puțin timp că va pune pe ordinea de zi în Consiliul Uniunii Europene extinderea spațiului Schengen. „Înțelegem dezamăgirile României și Bulgariei, sunt justificate. Nu ezit să spun că dorim să punem pe ordinea de zi în Consiliu extinderea spațiului Schengen, pe președinția noastră.

Anterior, deputatul european Siegfried Mureșan i-a cerut prim-ministrului Suediei să păstreze pe agenda Consiliului aderarea României la spațiul Schengen. Vicepreședintele Grupului PPE a susținut că România și Bulgaria îndeplinesc condițiile necesare pentru a adera la spațiul european fără frontiere interne și i-a cerut prim-ministrului Suediei, Ulf Kristersson, să prioritizeze pe agenda Consiliului Uniunii Europene subiectul, potrivit unui comunicat de presă. 

„Extinderea spațiului Schengen. Din păcate, sub președinția anterioară a Uniunii Europene, nu am putut conveni în unanimitate cu privire la aderarea Bulgariei și a României la spațiul Schengen, deși aceste țări îndeplinesc toate condițiile necesare, așa cum a spus în repetate rânduri Comisia Europeană. Acesta este motivul pentru care, domnule prim-ministru, haideți să menținem acest subiect sus pe ordinea de zi pentru a ne asigura că putem îndeplini acest angajament. După cum aderarea Finlandei și a Suediei la NATO va face să fim cu toții mai în siguranță, aderarea Bulgariei și României la spațiul Schengen va face, de asemenea, să fim cu toții mai în siguranță”, a spus Siegfried Mureșan în Parlamentul European. 

Sursă:digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.