Presa românească din Cernăuți: Este trist să vezi cum etnicii români se identifică mai mult cu cultura ucraineană, iar când vine Ziua Iei Românești sau alte evenimente nu observăm nimic spectaculos

best auto leo vaslui

Cu mare fast și multă bucurie comunitatea românească din regiunea Cernăuți a sărbătorit Ziua cămășii brodate ucrainene, cunoscută ca „Vişivanka”. Au fost organizate evenimente culturale de excepție pe 18 mai, iar rețelele de interacțiune socială „au înflorit” de la atâtea fotografii care de care mai frumoase. Indiscutabil, „Vișivanka” este importantă,  dar să nu uităm și de cămașa tradițională românească!, scrie BucPress din Cernăuți.

În ultimii ani, se pare că români din ținut au cam uitat de importanța și frumusețea propriei noastre cămăși tradiționale, preferând mai mult să se alăture evenimentelor oficiale, care pun pe primul loc patrimoniul cultural ucrainean. Aceasta este o realitate tristă și dezamăgitoare pentru cei care își iubesc și respectă cultura și tradițiile românești – astfel de reacții și comentarii am primit pe poșta redacției și pe paginile de socializare ale Centrului Media BucPress, care a reflectat pe larg evenimentele din Cernăuți. Slujind intereselor cititorilor noștri fideli, credem că merită să clarificăm anumite lucruri.

Ziua cămășii brodate ucrainene „Vişivanka”, sărbătorită anual în cea de-a treia zi de joi a lunii mai,  poate fi considerată un act de apreciere și respect pentru cultura ucraineană. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie în detrimentul promovării și respectării cămășii tradiționale românești. Este trist să vezi cum etnicii români se identifică mai mult cu cultura ucraineană, iar când vine Ziua Iei Românești sau alte evenimente nu observăm nimic spectaculos în zona culturală nord-bucovineană, mai spune BucPress.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.