Președintele Braziliei îi recomandă lui Zelenski să cedeze Peninsula Crimeea Rusiei: „Nu poate să-și dorească totul”

best auto leo vaslui

Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a sugerat ca Ucraina să cedeze Peninsula Crimeea Rusiei pentru a pune capăt războiului, estimând că preşedintele Volodimir Zelenski, ”nu poate să-şi dorească totul”

Lula da Silva a declarat, în cursul unei întâlniri cu jurnaliştii la Brazilia, că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ”nu poate ocupa teritoriul Ucrainei.

”Nici Zelenski nu îşi poate dori totul”, a continuat acesta. ”Lumea are nevoie de linişte (…) Trebuie să găsim o soluţie”, a mai adăugat el.

Menționăm că Ucraina refuză să negocieze cu Moscova fără o retragere prealabilă a trupelor ruse de pe întreg teritoriul său, inclusiv din Crimeea anexată ilegal de Rusia în 2014.

Lula da Silva a formulat la sfârşitul lui ianuarie o propunere, cu contururi încă vagi, de mediere în conflictul din Ucraina de către un grup de ţări. Preşedintele brazilian urmează să prezinte acest proiect omologului său chinez, Xi Jinping, la Beijing.

De asemenea, șeful statului brazilian a spus că este ”încrezător” în şansele de succes ale acestui proiect, exprimându-şi speranţa că grupul de ţări ”va fi creat” la întoarcerea sa din China.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.