Raluca Turcan vrea ca românii aflați în concedii medicale să poată fi verificați cu poliția, la fel ca cei arestați la domiciliu

best auto leo vaslui

Un proiect de lege inițiat de deputatul liberal Raluca Turcan ar putea face ca românii aflați în concedii medicale să poată fi verificați cu poliția, la fel ca cei arestați la domiciliu. Cei care nu permit verificarea nu vor fi plătiți în perioada concediului medical, arată acest proiect legislativ.

Turcan arată că doar în primele două luni ale anului, statul a plătit deja 60% din bugetul destinat concediilor medicale.

Iată ce a spus aceasta: Proiectul pe care l-am inițiat propune un mecanism de control al concediilor medicaleBeneficiarii de concedii medicale care nu necesită internare trebuie să informeze angajatorii unde se află pe perioada concediilor medicale. Acest control va fi realizat de angajatorii forțelor de muncă și municipiului București și personal de la poliția comunitară”.

De asemenea, ea promite că vor fi „respectate drepturile și libertățile cetățenești, carantate de constituția României și se va garanta inviolabilitatea domiciliului sau a reședinței asiguratului.”

Ea mai justifică inițiativa legislativă prin faptul că se încearcă stoparea risipei și eventualelor fraude:„Trebuie să fim responsabili cu puținii bani pe care îi avem la dispoziție pentru plata concediilor medicale

Potrivit acesteia, concediile medicale nu ar trebui văzute ca o „sursă de venit sau o formă de a chiuli de la muncă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.