Preşedintele parlamentului rus cere folosirea unor arme capabile de a distruge regimul de la Kiev

best auto leo vaslui

Influentul preşedinte al parlamentului rus, Viaceslav Volodin, a făcut apel la folosirea unor „arme capabile să oprească și să distrugă regimul terorist de la Kiev”, în răspuns la un presupus atac ucrainean cu drone asupra Kremlinului, ce a avut loc miercuri.

Într-o declarație publicată pe Telegram, Volodin afirmă că Rusia nu ar trebui să negocieze cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, după presupusul atac, pe care Kievul l-a negat. Rusia a afirmat, anterior că este deschisă la negocieri, clarificând, în acelaşi timp, faptul că va intra la discuții doar în propriile sale condiții.

Apelul vine după atentatul Ucrainei la Kremlin

Grupuri din Ucraina au încercat să atace cu drone sediul Preşedinţiei Rusiei, au anunţat miercuri autorităţile ruse, denunţând un „act terorist”, în contextul conflictului militar izbucnit prin invazia militară rusă. „În cursul nopţii, regimul de la Kiev a încercat să atace cu drone sediul Kremlinului. Au fost utilizate două vehicule aeriene fără pilot, care au fost doborâte, prin utilizarea sistemelor radar. Nu au fost raportate daune”, a comunicat Preşedinţia Rusiei, conform agenţiei Interfax.

Kremlinul consideră incidentul drept un „act terorist” care l-ar fi vizat pe preşedintele Vladimir Putin, potrivit agenţiei The Associated Press. „Rusia îşi rezervă dreptul de a riposta în momentul potrivit şi în locul potrivit”, a avertizat Preşedinţia Rusiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.