Preşedintele UDMR: Nu voi lăsa să fie trecută cu vederea acea nedreptate în legătură cu cazul Liceului Catolic de la Târgu Mureş/ IŞJ Mureş a decis să nu aprobe ca liceul să devină, temporar, subunitatea Liceului Teoretic ”Bolyai Farkas”

best auto leo vaslui

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că nu va lăsa să fie trecută cu vederea acea nedreptate în legătură cu cazul Liceului Catolic de la Târgu Mureş, precizând că Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a decis să nu aprobe ca Liceul Teologic Romano-Catolic ”II. Rákóczi Ferenc” să devină, temporar, subunitatea Liceului Teoretic ”Bolyai Farkas”.

“Nu voi lăsa să fie trecută cu vederea acea nedreptate pe care a trebuit să o trăim din nou zilele trecute în legătură cu cazul Liceului Catolic de la Târgu Mureş. Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a decis acum să nu aprobe faptul ca Liceul Teologic Romano-Catolic <<II. Rákóczi Ferenc>> să devină, temporar, subunitatea Liceului Teoretic <<Bolyai Farkas>>. Acesta ar fi primul pas spre funcţionarea ca unitate şcolară separată”, a declarat Kelemen Hunor, sâmbătă, la congresul UDMR de la Timişoara. 

El s-a întrebat ce ar trebui să se întâmple pentru ca această cerinţă legitimă să devină realitate. 

“Atunci când un funcţionar public, un inspector şcolar general poate refuza în mod arbitrar, fără consecinţe, cerinţa legitimă şi legală a bisericii, a comunităţii locale, a părinţilor şi a autorităţilor locale pentru înfiinţarea unei şcoli, atunci şi noi, alături de mulţi alţii, ne întrebăm pe bună dreptate, cum stăm cu statul de drept în România şi, totuşi, ce ar trebui să se întâmple pentru ca această cerinţă legitimă să devină realitate. Sunt, deci, unii, care fac tot ce pot pentru a ne împiedica munca, pentru a sabota programele, gândindu-se că, cu cât le va fi mai rău târgumureşenilor, cu atât le va fi lor mai bine. Dar adevărata întrebare nu este aceasta, ci dacă vom fi capabili să fim eficienţi în ciuda rea-voinţei şi sabotajelor?”, a mai transmis liderul UDMR.

Clasele Liceului Teologic Romano-Catolic “II. Rákóczi Ferenc” din Târgu Mureş vor funcţiona şi în anul şcolar 2023-2024 ca parte a Liceului Teoretic “Bolyai Farkas”, după ce Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a respins soluţia ca acestea să devină o subunitate separată a instituţiei de învăţământ, a declarat fostul director al şcolii catolice desfiinţate, Zsolt Tamási, pentru agenţia ungară de presă MTI.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.