Președintele Vucici s-a întâlnit cu Patriarhul Serbiei pentru a-i cere binecuvântarea să-i apere pe sârbii din Kosovo. Vucici: Albanezii sunt gata de luptă

best auto leo vaslui

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, s-a întâlnit, luni seară, cu Patriarhul Porfirie, subiectul întâlnirii fiind situația tensionată din Kosovo.

Conform presei sârbești, președintele i-ar fi cerut binecuvântarea Patriarhului pentru a acționa în Kosovo, în caz că Priștina va încerca arestarea sârbilor care protestează de 18 zile pe străzi.

Întâlnirea vine după ce patriarhului i-a fost refuzată intrarea în Kosovo, spre a ajunge la Pec, sediul istoric al Patriarhiei sârbe, pentru Crăciun.

După întâlnire, Vucici a spus pe o rețea de socializare că va face totul pentru a păstra pacea și stabilitatea, dar îi și va proteja pe sârbii din Kosovo. El a spus că este gata să „ia toate măsurile” pentru a-i proteja pe sârbii din Kosovo, după ce Priștina a pus toate forțele de poliție în „alarmă de luptă”. „Albanezii sunt gata de luptă”, a spus Vucici, citat de Vecernie Novosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.