Prim-ministrul a înmânat premii olimpicilor de la Colegiul Naţional Petru Rareş şi de la Colegiul Naţional Roman Vodă, din judeţul Neamţ / Ciucă: Am convingerea că educaţia, alături de sănătate, trebuie să rămână pilonii pe care România se va dezvolta

best auto leo vaslui
Foto: Guvernul României Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a înmânat, vineri, premiile tinerilor care au obţinut rezultate la olimpiadele şcolare în domenii multiple precum matematică, informatică, robotică, biologie, chimie, limbi străine de la Colegiul Naţional Petru Rareş şi de la Colegiul Naţional Roman Vodă, din judeţul Neamţ. „Consider că este responsabilitatea Guvernului să ofere cadrul general care să motiveze şi încurajeze profesorii, elevii, familiile să susţină performanţa şi educaţia tinerilor”, a precizat şeful Executivului.

„Multă bucurie şi emoţie la întâlnirea cu tinerii performanţi şi cu profesorii coordonatori de la Colegiul Naţional Petru Rareş şi de la Colegiul Naţional Roman Vodă, din judeţul Neamţ. I-am felicitat pentru rezultatele obţinute la olimpiadele şcolare în domenii multiple – matematică, informatică, robotică, biologie, chimie, limbi străine. Prin muncă, perseverenţa şi profesionalism au reuşit să facă istorie. I-am premiat pentru meritele obţinute atât prin propriul efort, dar şi prin susţinerea părinţilor, cadrelor didactice şi a mediului social care au făcut posibile aceste rezultate de excepţie şi o educaţia frumoasă”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit postării de vineri de pe pagina de Facebook a Guvernului României. 

Prim-ministrul a adăugat că „începând de anul trecut am majorat premiile acordate tinerilor care fac performanţă la competiţiile şcolare şi sportive tocmai pentru a le recunoaşte acest efort susţinut şi curajul de a-şi alege atât de devreme ceea ce vor să facă în viaţă”.

„Consider că este responsabilitatea Guvernului să ofere cadrul general care să motiveze şi încurajeze profesorii, elevii, familiile să susţină performanţa şi educaţia tinerilor. În Parlament sunt dezbătute şi aprobate legile educaţiei, rezultat al unor ample consultări, care se vor constitui într-un suport pentru reformarea şi modernizarea învăţământului. În scurt timp noul pachet va fi aprobat, promulgat şi vom reuşi astfel să punem în practică proiectul «România Educată». Ca prim-ministru, am convingerea că educaţia, alături de sănătate, trebuie să rămână pilonii pe care România se va dezvolta şi de acum încolo pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii cetăţenilor”, a completat Ciucă, potrivit sursei citate.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.