Primăria Huși dă o groază de bani pe pubele și containere noi

best auto leo vaslui

Primăria Huși intenționează să cheltuiască peste 1,2 milioane de lei pentru achiziționarea de pubele și containere noi în oraș. În timpul ședinței ordinare a Consiliului Local, un consilier a întrebat de ce societatea Urbana, care se ocupă de gestionarea gunoiului din oraș, nu își cumpără propriile containere de colectare a deșeurilor. Primarul a explicat că, în contractul încheiat cu firma, această obligație nu este prevăzută, astfel încât Primăria Huși trebuie să suporte această cheltuială.

Primarul Ioan Ciupilan a explicat că există un excedent bugetar și că este momentul să înnoiască recipientele de colectare a deșeurilor din oraș. În total, Primăria intenționează să achiziționeze 172 de containere și 500 de pubele. Cu toate acestea, unii consilieri au întrebat de ce firma Urbana nu are această obligație contractuală.

Primarul a explicat că a ridicat această problemă în trecut și că aceasta este o problemă a contractului. În conformitate cu acesta, societatea Urbana are doar obligația de a prelua și prelucra deșeurile, restul obligațiilor revenind Primăriei Huși. În timp ce unii consilieri au dorit să se asigure că noile pubele și containere vor avea o estetică plăcută, alții au solicitat ca cetățenii să aibă grijă de aceste bunuri.

De-a lungul timpului, coșurile de gunoi și containerele au fost deseori deteriorate și răsturnate de către persoane care nu au respect pentru proprietatea publică. Consilierii au subliniat că este important să aibă grijă de tot ceea ce se află pe domeniul public, deoarece acesta aparține comunității și trebuie menținut în bună stare pentru un oraș frumos, curat și civilizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.