Primarii penali de la PSD și PNL nu vor mai putea candidaVeste bună pentru români: primarii penali de la PSD și PNL nu vor mai putea candida.

Dacă ai condamnare penală pentru o faptă săvârșită cu intenție atunci nu mai ai voie să devii parlamentar sau primar.

În PSD și PNL sunt foarte mulți primari corupți, unii au fost aleși de popor chiar când erau în închisoare. Era nevoie de reguli în acest sens și ele au fost aprobate.

Iată titluri de presă:

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită de către Tribunalul Cluj, decizia nefiind definitivă. De asemenea, a primit interdicția de a ocupa funcția de primar.

Fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc (PSD), și fiica lui, Emanuela Pendiuc, sunt în prag de prescripție a faptelor în Dosarul Publitrans, adică foarte aproape de a scăpa de pedepsele de 8 ani cu executare, respectiv 5 ani cu executare. DNA îi acuză, iar prima instanță i-a găsit vinovați pentru luare de mită și spălare de bani.

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost dat în urmărire naţională, după ce a fost condamnat, vineri, la 10 ani şi 8 luni de închisoare şi nu a fost găsit.

Pe portalul Poliţiei Române, la persoane urmărite a fost postat anunţul privind urmărirea generală a lui Sorin Oprescu.

Gheorghe Nichita, fost primar al municipiului Iași, a fost condamnat definitiv, marți, la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul „Amanta”. Procurorii l-au trimis în judecată în 2015, acuzându-l că a folosit Poliția Locală pentru a-și spiona amanta, o angajată a Primăriei. După-amiază, el s-a predat la Vaslui.

AUR a votat pentru ca penalii să nu mai poată deveni primari sau parlamentari.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.