Primarul Clujului, Emil Boc, susține reorganizarea teritorial administrativă a României: Mai devreme sau mai târziu, PNL va face această reformă

best auto leo vaslui

Propunerea Camerei de Comerț și Industrie (CCIR) de a se reorganiza administrativ-teritorial România și-a găsit primii adepți. Primarul Clujului, Emil Boc, un vechi susținător al regionalizării, este de acord să se modifice felul în care este organizată țara.

El a declarat că schimbările trebuie făcute „cât mai repede, cu atât mai repede”.

„Să vedem câte unități avem nevoie să fie funcționale. Sunt locuri unde trebuie să fie comune mai mici, altele mai mari, în funcție de dimensiunea lor demografică, de serviciile de care beneficiază populația. Adică nu poți să iei mecanic, trebuie să analizezi funcțional. România va fi obligată s-o facă, mai devreme sau mai târziu, pentru că nu se va mai putea. Vom ajunge ca la boală. Vedem că ne sufocăm. Trebuie făcut, cu cât mai repede, cu atât mai bine.

Mai devreme sau mai târziu, PNL va face această reformă. Sunt convins că nu e momentul acum. În prag de an electoral nu se face o reformă în acel moment, pentru că ar fi distorsionată. După 2024”, a declarat pentru Digi24.

Boc s-a pronunțat și-n 2021 pentru schimbarea organizării țării. El a numit actualul sistem un „sistem clientelar” vechi de 55 de ani.

Boc a susținut regionalizarea și-n 2011, pe când era prim-ministru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.