Vasile Bănescu acuză „atacul la persoană” și spune că ÎPS Teodosie este admirator al unui „dictator criminal de război” și s-a poziționat împotriva legii și a „interesului național”

best auto leo vaslui

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, i-a răspuns ÎPS Teodosie, afirmând că Arhiepiscopul Tomisului l-a atacat la persoană.

Bănescu a înșirat o mulțime de acuzații la adresa arhiepiscopului Tomisului, inclusiv că ar fi o simpatie „declarată pentru un dictator declarat criminal de război”, dar și că a sfidat „în formă continuată Patriarhia Română, legea, binele comun și interesul național”.

Replica lui Bănescu vine după ce ÎPS Teodosie a declarat că acesta trebuie „compătimit”, pentru că „nu se roagă”.

„Minciuna cruntă, insolentă și obscenă expectorată public, atacul la persoana și mai ales la familia cuiva, atac alimentat de ură „creștină” și furie provocată de confruntarea cu realitatea, nu de vreun strop de adevăr, dezonorează total și zgomotos pe absolut oricine. Când acest oricine e însă un reprezentant oficial al Bisericii, o persoană care s-a compromis personal până la creșterea stufoasă în jurul ei a unui bogat folclor public/ infrabisericesc deloc favorabil, care a polarizat major comunitatea eclezială, sfidând în formă continuată Patriarhia Română, legea, binele comun și interesul național, persoană asociată azi cu simpatia declarată pentru un dictator declarat criminal de război și în timp cu alte lucruri tenebroase care compromit grav inclusiv instituția pe care o reprezintă, într-un asemenea nesfârșit de trist și scandalos caz, situația devine una care l-ar putea invita sau chiar constrânge la scuze publice și pocăință.Adevărul, mărturisit sau doar aflat, îl va face liber cândva”, a transmis vineri Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Acesta este cea mai recentă escaladare a unui conflict dintre cele două părți. Pornit din perioada restricțiilor, când ÎPS Teodosie a refuzat să se supună restricțiilor impuse de stat, pe care le-a considerat abuzive.

Apoi, au continuat mai recent, când ÎPS Teodosie s-a poziționat împotriva unei propuneri de a schimba data Paștilor. Deși oficial, Bănescu a avut o poziție nuanțată, în privat acesta l-a atacat pe arhiepiscopul Tomisului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.