Primele ‘ordine’ ale ambasadoarei SUA la București – Guvernul să nu suprataxeze corporațiile multinaționale

best auto leo vaslui

Ambasadorul SUA la Bucureşti Kathleen Kavalec a declarat, întrebată în legătură cu discuţiile din România referitoare la majorări de taxe pentru companiile străine, că, atunci când apar probleme care sugerează că nu există predictibilitate sau stabilitate în sistemele fiscale sau juridice, companiile vor întoarce uneori spatele României, concluzia sa fiind că e foarte important ca guvernul să fie clar, consecvent, transparent.

Guvernul Ciucă e somat să nu crească taxele

”Noii investitori, pe măsură ce vin, caută predictibilitate, stabilitate şi transparenţă în modul în care sunt gestionate sistemele, inclusiv sistemele fiscale, statul de drept, accesul la instanţe pentru litigii. Deci, atunci când apar probleme care sugerează că nu există predictibilitate sau stabilitate în sistemele fiscale sau în sistemele juridice, companiile vor întoarce uneori spatele României. Deci este foarte important ca guvernul să fie clar, consecvent, transparent în sisteme dacă doreşte să păstreze investitorii americani”, a declarat diplomatul american la Digi24.

Kavalec a sublinat că este un mare interes din partea companiilor americane pentru investiţiile în România şi că sunt multe companii din SUA în România. Conform ambasadorului, companiile americane au contribuit la crearea a peste 100.000 de locuri de muncă în România şi volumul anual schimburilor comerciale este de peste 5 miliarde de dolari.

”Ca ambasador al SUA, împreună cu Ambasada SUA, o parte din rolul nostru este să pledăm pentru acest tip de abordare şi să ne implicăm atunci când vedem că sunt probleme si asta este cu siguranţăp ceva ce intenţionez să fac cât sunt aici”, a precizat ambasadorul SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.