Principalele secrete pentru a pregăti un borș perfect

best auto leo vaslui

Borșul parfumat, consistent și strălucitor este bun în orice vreme. Se mănâncă nu doar cald, ci și rece, adăugând o porție generoasă de smântână, puțin usturoi sau ceapă verde. Cum să gătești borșul potrivit care să-i placă întregii familii?
Aceste ingrediente trebuie să fie prăjite:

2 sfecle mici;
1 morcov mediu;
3 cepe medii;
4-5 linguri de ulei vegetal;
un praf de acid citric, putin otet de masa sau ½ lamaie;
2 linguri de pasta de tomate.


În timp ce gătiți, adăugați:

300 g varză albă proaspătă;
4 cartofi medii;
2 frunze de dafin uscate;
verdeaţă;
1 catel de usturoi;


Uneori, la borș se adaugă cuișoare măcinate și piper negru, dar aici totul depinde de dorința ta.

Borșul ar trebui să fie bogat, ceea ce înseamnă că trebuie acordată o atenție deosebită bulionului. Borșul clasic este gătit cu carne de porc sau vită: fără pui sau alte alternative. Dacă umpleți carnea cu apă fierbinte, atunci, desigur, veți economisi timp. Și carnea în sine nu se va pierde aspectul și își va păstra sucul ei natural, ceea ce înseamnă că va fi mai socoasă și foarte gustoasă. Nu economisiți timp: umpleți carnea cu apă rece direct din filtru. Carnea se gătește aproximativ 2-3 ore, dar rezultatul merită.
Sfecla roșie este unul dintre ingredientele principale ale borșului și are nevoie de o atenție specială. Ar trebui ca supa ta să păstreze un raport aproximativ de 1: 1 cu cartofi, altfel, primești supă de varză cu sfeclă. Punerea sfeclei crude în bulion este o idee proastă: își va pierde atât culoarea, cât și gustul și, în general, nu vor face decât să strice aspectul și gustul mâncării. Sfecla trebuie mai întâi fiartă sau coaptă în folie (30-40 de minute la o temperatură de 180 C). Sfecla coaptă cu siguranță nu își va pierde culoarea în borș. Ca variantă cea mai simplă, puteți prăji rădăcină într-o tigaie împreună cu morcovi și ceapă. Toate metodele sunt bune în felul lor: principalul lucru este că legumele sunt deja prelucrate în tigaia cu borș.

Deliciosul bulion are un alt secret simplu: se gateste fara capac la foc mic. După ce bulionul este gata, adăugați legume, nu adăugați putere la arzător. Borșul nu trebuie să fiarbă, altfel își va pierde culoarea. Și nu uitați să adăugați condimente în bulion: este greșit să faceți acest lucru după ce supa a fost gătită.

Când pregătiți supe de dressing, care includ doar borș, este important să urmați succesiunea de adăugare a ingredientelor. Cartofii sunt trimiși mai întâi în bulion – durează mai mult să se gătească decât orice altceva. Urmează varza, un ingredient esențial pentru borș: fără ea, obțineți sfeclă roșie, iar aceasta este o cu totul altă supă. Cu toate acestea, dacă gătiți din varză tânără, trebuie să o adăugați mult mai târziu, astfel încât să nu fiarbă moale. Varza este urmată de ardei dulci, urmată de călit de ceapă și morcovi. Este indicat să adăugați puțin mai târziu sfecla preparată în prealabil. După ce a fost reunit cu alte ingrediente, borșul trebuie gătit nu mai mult de cinci minute.
Puțin acid nu va strica borșul. Puteți pune roșii (atât proaspete, cât și în suc propriu) sau adăugați câteva picături de suc de lămâie. Acest lucru este necesar pentru a echilibra gustul dulceag al sfeclei și pentru a păstra borșul o culoare atractivă. Unele gospodine adaugă suc de lămâie în stadiul de fierbere (sau coacere) a sfeclei, dar o poți arunca și în bulion.

Nu servi borșul imediat: lăsați primul fel să se „odihnească” și fierbeți timp de 15-20 de minute. În acest timp, legumele vor da bulionului gustul și aroma lor, iar condimentele vor fi distribuite uniform. Și nu uitați de smântână! Este mai bine să luați o fermă și să nu vă fie frică de conținutul de grăsime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.