Profesorii anunță grevă generală – Ciolacu și Ciucă sunt ocupați cu rotativa la guvernare – Au de împărțit funcții importante

best auto leo vaslui

Greva generală din educație închide școlile cu o lună mai devreme, lasă în aer milioane de părinți și copii, dar subiectul nu există pe agenda guvernanților. După ședințe de partid dedicate exclusiv negocierilor pentru împărțit ministerele la rotativa guvernamentală, premierul în funcție Nicolae Ciucă și viitorul premier Marcel Ciolacu au ieșit în conferințe de presă în care nu au pomenit despre greva profesorilor.

Marcel Ciolacu a răspuns abia după ce a fost întrebat pe acest subiect că este posibil ca joi să fie o discuție cu sindicatele. Și atât! Nici Ciucă, nici Ciolacu nu au dat fuga la guvern sau în coaliție să vadă cum rezolvă această problemă.

Au discuții grele la partid despre cum își împart ministere, cine dă vreo funcție, cine își umflă vreun post. Subiectul grevei profesorilor nu a ajuns în ședințele PNL și PSD nici ca fapt divers. Nu-i de mirare că sunt complet dezinteresați de problemele școlii: avem un premier acuzat de plagiat și un viitor premier cu școlile terminate cam târziu.

Între ce se întâmplă în societate, problemele reale ale oamenilor și ceea ce-i preocupă pe liderii politici, pe cei care guvernează și administrează țara se cască o prăpastie tot mai mare. Puțin le pasă oamenilor cine rămâne la ministerul X, dacă va fi de la PSD sau PNL. Problemele de azi sunt altele și presante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.