PROTEST la Ministerul Justiției: Zeci de angajați îi cer lui Cătălin Predoiu să li se majoreze salariile

best auto leo vaslui
Cătălin Predoiu – ministrul Justiției

Este protest de amploare în fața ministerului Justiției. Zeci de angajați îi cer lui Cătălin Predoiu să li se majoreze salariile așa cum prevede legea. 

Vorbim de consilieri de probațiune care îl acuză pe ministrul Justiției că refuză să emită actele necesare majorărilor salariale, deși au câștigat aceste drepturi în instanță. Angajații amenință că vor bloca prin grevă generală supravegherea a peste 100 de mii de infractori. 

„Vrem valorizare, nu discriminare”, au scandat oamenii.

„Sindicatul Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune anunță pichet de protest al consilierilor din serviciile de probațiune de la nivel național, în data de 27 aprilie 2023, în interval orar 11.30 – 14.00, în fața Ministerului Justiției, situat în str. Bulevardul Libertățîi, nr. 16, sector 5.

Activitatea în serviciile de probațiune va fi afectată în acest interval orar, cu toate că aceste servicii au în supraveghere peste 100.000 de persoane care au comis infracțiuni, inclusiv persoane liberate condiționat din penitenciar (pentru infracțiuni dintre cele mai grave, precum omor, viol, trafic de persoane, trafic de droguri, constituire de grupuri infracționale organizate etc.).

Observând că hotărârile judecătorești nu mai au în România, care se pretinde stat de drept, niciun efect, fiind încălcate, nesocotite în mod iresponsabil de cei în contradictoriu cu care au fost date, debitori care refuză să își execute obligațiile ce le revin prin lege și prin hotărâri judecătorești date în numele legii, luând act că în România drepturile salariale ale consilierilor de probațiune, prevăzute de lege, recunoscute prin hotărâri judecătorești sunt invalidate prin ordine și prin neemiterea acestora de către Ministerul Justiției”, spun cei din Sindicatul Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune.

Sursă:realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.