PSD și PNL nu credeau – Ministrul de Interne austriac a venit în România să le spună în față: „Nu pot să ofer o dată fixă pentru aderarea la Schengen”

best auto leo vaslui

Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a fost primit de Lucian Bode afirmând că această vizită dezgheaţă relaţiile bilaterale dintre România şi Austria, relaţii care s-au răcit la sfârşitul anului trecut.

Ministrul de Interne a precizat că pe agendă se află subiectul deblocării aderării la Schengen. Ministrul de Interne austriac Gerhard Karner a declarat, întrebat dacă susţine aderarea Românie la spaţiul Schengen la următorul Consiliu JAI, că nu poate oferi o dată fixă.

Iată ce a spus acesta: ”Vizita de astăzi este o continuare firească a activităţilor desfăşurate de către structurile MAI din România şi din Austria, structuri care s-au întâlnit la nivel tehnic, pe parcursul acestui an. Văzând abordarea din presă cu privire la această vizită, aş confirma că această vizită dezgheaţă relaţiile bilaterale dintre România şi Austria.

El a mai spus că ”agenda de astăzi, pe lângă temele de interes pentru ministerele noastre, de cooperare bilaterală, cuprinde evident subiectul deblocării procesului de aderare a României la spaţiul Schengen”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.