Amenzi majorate pentru arderile ilegale de deșeuri și pedeapsa cu închisoarea pentru utilizarea instalațiilor fără autorizație de mediu – proiect de lege adoptat de către deputați

best auto leo vaslui

Amenzile pentru arderile ilegale de deșeuri vor fi majorate semnificativ, potrivit unui proiect de lege adoptat la începutul acestei săptămâni de către deputați. Conform noilor prevederi, cei care încalcă legea nu vor mai putea plăti jumătate din minimul legal, așa cum se întâmplă în prezent. În plus, proiectul de lege prevede pedepsirea cu închisoarea pentru folosirea instalațiilor de ardere a deșeurilor fără autorizațiile de mediu necesare. Amenzile vor fi cuprinse între 50.000 și 500.000 lei, față de maximum 100.000 lei, cât este sancțiunea maximă în prezent pentru aceste fapte ilegale.

În cazul în care orice instalație de ardere sau incinerare a deșeurilor este operată după aducerea de modificări substanțiale și fără a deține autorizație de mediu, ceea ce a pus în pericol viața sau sănătatea umană, animală sau vegetală, se va pedepsi cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă. În plus, proiectul de lege mai prevede că plângerile împotriva măsurilor luate de autorități în ceea ce privește sancțiunile nu vor mai suspenda executarea acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.