PSD și PNL scot Curtea de Conturi din controlul cheltuirii subvenției partidelor politice: banii se duc fără control și după bunul plac

best auto leo vaslui


PSD și PNL dețin controlul la AEP, acolo unde conducerea este una politică și servilă celor două formațiuni politice.

Partidele politice primesc anual zeci de milioane de lei pe care îi pot cheltui după bunul plac. Mai bine de jumătate din banii primiți de partide sunt trimiși de către PSD și PNL pentru mituirea presei din România. Astăzi nu avem o presă liberă, democrația este puternic afectată prin cenzura presei.

Un trezorier al PSD se află astăzi după gratii deoarece a utilizat acești bani pentru a-și cumpăra o casă impozantă într-un zonă de lux.

AEP , autoritatea care controlează activitatea partidelor politice, propune o modificare la legea de finanțare dar prin care ar urma să fie scos controlul Curții de Conturi. În realitate aceasta este dorința PSD și PNL, cele două partide politice care controlează AEP și care își doresc să nu mai fie controlați de Curtea de Conturi, instituție cu responsabilitate mai mare și cu mai mulți specialiști.

Dacă legea ar urma să se aprobe în acest sens am vedea o nouă lovitură dată deoarece banii se vor putea folosi doar cu o verificare superficială din partea AEP.

Singurul partid politic care nu a folosit subvenția publică este AUR. George Simion a promis că va face un spital mobil care să fie util pentru români.

Proiectul propus de AEP chiar limitează accesul la informație, pentru că definește ce se poate cere și ce nu se poate cere de la Autoritatea Electorală Permanentă din punctul de vedere al acccesului la informații publice, ceea ce încalcă inclusiv legea în domeniu.

Alianța pentru Unirea Românilor a depus trei proiecte de lege prin care subvenția publică să fie eliminată, redusă cu 90% sau ea să se poată direcționa către obiective sociale sau sanitare. Toate proiectele de lege au fost respinse de majoritatea politică reprezentată de PSD, PNL și USR.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.