Purtătorul de cuvânt al PSD: Astăzi va avea loc o discuţie cu Banca Mondială, atât la Ministerul Muncii cât şi la Guvern, cu premierul, referitoare la forma finală a raportului pe care trebuie să îl prezinte, privind reforma pensiilor speciale

best auto leo vaslui

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Ştefan Oprea a declarat luni, după şedinţa conducerii PSD, că ministrul Muncii, Marius Budăi i-a informat că astăzi va avea loc o discuţie cu Banca Mondială, atât la ministerul Muncii cât şi la Guvern, cu premierul, referitoare la forma finală a raportului pe care Banca Mondială trebuie să îl prezinte, pe tema reformei pensiilor speciale.

”În cererea de plată numărul 2, unde valoarea netă va fi de 2,56 miliarde de euro, toţi miniştrii PSD şi-au îndeplinit jaloanele”, a spus Radu Ştefan Oprea. El a precizat că în şedinţa PSD s-a discutat şi despre cererea de plată numărul trei, toate jaloanele care sunt în proces legislativ sau în lucru în cadrul Guvernului.

”Am vorbit foarte mult de nevoia de stabilitate pe care o avem în această perioadă pentru că ştim foarte bine care sunt problemele românilor. Faptul că se confruntă cu creşterea preţurilor la alimente, la energie, că ne preocupă veniturile românilor şi discuţiile de astăzi, din BPN au fost toate în jurul acestor teme şi a soluţiilor pe care PSD le propune în continuare pentru a reuşit să rezolvăm aceste probleme.

Despre jalonul care priveşte legea pensiilor speciale, purtătorul de cuvânt al PSD a arătat că acest jalon este în cererea de plată numărul trei. Despre o amânare a acestei reforme, el a spus: ”Astăzi, din ce ne-a informat ministrul Muncii, Marius Budăi, va avea loc o discuţie cu Banca Mondială, atât la ministerul Muncii cât şi la Guvern, va fi o discuţie şi cu premierul, referitoare la forma finală a raportului pe care Banca Mondială trebuie să îl prezinte”.

El a explicat că în PNRR se vorbeşte despre acest raport final, care încă nu a sosit încă la Guvern.

sursa:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.