Putin este în alertă – Bogdan Aurescu va propune sancţiuni pentru încercările de destabilizare a R. Moldova de către Rusia

best auto leo vaslui

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat, înainte de participarea la Consiliul Afaceri Externe de la Bruxelles, că în acest context va recomanda propunerea pentru un regim separat de sancţiuni, pentru încercările de destabilizare a Republicii Moldova de către Rusia.

Iată ce a spus Bogdan Aurescu: Avem un nou guvern la Chişinău, un guvern profund dedicat reformelor şi integrării europene a ţării. În acelaşi timp am văzut, cum a spus preşedinta Republicii Moldova, dezvăluirea planurilor pentru destabilizarea ţării de către Rusia.”

În legătură cu acest subiect, ministrul român de Externe, va recomanda „spre reflectare şi analiză juridică propunerea de a crea un regim separat de sancţiuni, pentru încercările de destabilizare a Republicii Moldova, a ordinii sale constituţionale şi a statului de drept”.

De asemenea, ministrul român a vorbit de nevoia susţinerii Republicii Moldova prin granturi şi a amintit de Platforma creată de România, Germania şi Franţa în acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.