Zelenski avertizează că va fi război mondial – China vrea să susțină Rusia, pe modelul european și american

best auto leo vaslui

Zelesnki a afirmat că este important pentru țara sa ca China să nu sprijine Federația Rusă în acest război și să fie alături de ei, însă crede că nu este posibil un astfel de scenariu. Președintele ucrainean a ținut să sublinieze că dacă China va continua să fie de partea Rusiei și se vor alia, va avea loc un război la nivel mondial.

„Însă văd o oportunitate pentru China de a face o evaluare pragmatică asupra a ceea ce se întâmplă aici. Pentru că dacă China se aliază cu Rusia, atunci va fi un război mondial, şi nu cred că China îşi dă seama de asta”, a adăugat șeful statului ucrainean.

În aceeași direcție, secretarul american de stat Antony Blinken a avertizat sâmbătă China cu „consecinţe” dacă va oferi Rusiei sprijin material în războiul său contra Ucrainei. Washingtonul este îngrijorat de faptul că Beijingul ar putea trimite arme soldaților ruși.

În replică, Beijingul a transmis Washingtonului că nu este în măsură să facă astfel de solicitări, în condiţiile în care, de când a început războiul în Ucraina, Statele Unite au livrat acesteia încontinuu arme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.