Raport al Senatului SUA: „China lucra la un vaccin dinainte să se știe public despre virus

best auto leo vaslui

Senatorul american Roger Marshall (R-Kan.) a dat publicității pe data de un raport de peste 300 de pagini privind originea virusului COVID-19 care arată că datele de până acum converg spre concluzia că virusul își are originea și s-ar fi scurs dintr-un laborator din Wuhan, după ce autoritățile chineze ar fi făcut experimente cu acesta.

De asemenea, raportul detaliază cum autoritățile chineze au demarat un program pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva SARS-CoV-2 încă din noiembrie 2019, ceea ce înseamnă că virusul „ar fi fost prezent la WIV (Institutul de Virologie din Wuhan) înainte de izbucnirea cunoscutei pandemii” (p. 47 – raportul Marshall).

Mai mult, raportul mai arată că „această investigație a găsit dovezi care arată că China a început dezvoltarea vaccinului împotriva virusului SARS-C0V-2 nu mai târziu de noiembrie 2019. Pentru a începe dezvoltarea unui vaccin, dezvoltatorii au trebuit să aibă întreaga secvență genomică a SARS-CoV-2.

Prin urmare, pentru a începe dezvoltarea unui vaccin, Republica Populară Chineză trebuia să fi găsit un om sau un animal infectat cu SARS-CoV-2 înainte de jumătatea lunii noiembrie 2019 pentru a avea timp să decidă inițierea unui program de dezvoltare a vaccinurilor.” (p. 120 – raportul Marshall)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.