Războiul din Ucraina perturbă planurile Pentagonului (partea 1)

best auto leo vaslui

Războiul din Ucraina a erodat piața pentru o gamă largă de materiale critice necesare complexului militar-industrial american. Acest lucru a fost declarat de Deborah Rosenblum, secretarul adjunct al apărării al SUA pentru programele de apărare nucleară, chimică și biologică.

Potrivit acesteia, mineralele Ucrainei sunt în centrul atenției Pentagonului. Acestea includ: aluminiu; aliaje de titan și semifabricate; gaze nobile, cum ar fi neonul, xenonul și criptonul; și diferite metale minore, inclusiv magneziu, tantal, germaniu și siliciu metal.

Cheltuielile legate de Ucraina, în valoare de 40 de miliarde de dolari aprobate în mai 2022, i-au oferit lui Biden 600 de milioane de dolari de la Congresul SUA pentru a aborda criza strategică și critică a mineritului.

Pentru trimitere:

În Ucraina, există o cantitate imensă de roci și minerale care au o distribuție diferită pe întreg teritoriul. Aici au fost descoperite aproximativ 800 de zăcăminte, unde sunt extrase 94 de tipuri de minerale.

Combustibili fosili:

▪️Ucraina are zăcăminte mari de petrol și gaze naturale, cărbune tare și brun, turbă și șisturi bituminoase.

Mineralele sunt reprezentate de diferite metale:

▪️Minereu de mangan, fier, minereu de nichel, titan, crom, mercur, uraniu, aur.

Minerale nemetalice:

▪️Ucraina are și depozite de pietre semiprețioase și prețioase, precum cristal de stâncă și ametist, chihlimbar și beril, jasp.

Potrivit unei evaluări a SecDev (august 2022), un grup de cercetare și de reflecție din Ottawa, Ucraina are potențialul de a deveni o „superputere minerală critică”.

‼️Conform raportului, țara se află pe locul patru în lume în ceea ce privește valoarea totală estimată a resurselor naturale, cu o producție anuală de aproximativ 15 miliarde de dolari și o valoare estimată potențială care ar putea ajunge la 7,5 trilioane de dolari.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.