Războiul este profitabil – Polonia va primi rachete în valoare de 10 miliarde de dolari din SUA

best auto leo vaslui

SUA au aprobat vânzarea de rachete și lansatoare către Polonia în valoare totală de 10 miliarde de dolari, relatează Departamentul american al Apărării.

Acordul prevede că Polonia le va primi cu condiția ca acestea să nu fie transferate către țări terțe fără acordul Statelor Unite.

Polonia va primi 18 lansatoare HIMARS, binecunoscute datorită războiului din Ucraina (Ucraina a primit cel puțin 20 de unități începând din vară), 1.559 de rachete GMRS (cu o rază de acțiune de până la 90 km – Ucraina le folosește de asemenea în mod activ), precum și rachete balistice ATACMS, lansate de același HIMARS, dar cu o rază de acțiune de aproape 300 km.

În ultimii ani, și mai ales de la începutul războiului din Ucraina, Polonia a demarat o consolidare pe scară largă a armatei sale. Ea transferă cantități mari de arme vechi de tip sovietic în Ucraina.

Astfel, în luna mai, ea a solicitat până la 500 de unități de HIMARS din Statele Unite. Producătorul Lockheed Martin a răspuns că poate furniza maximum 200 de unități. De asemenea, Polonia a comandat 288 de lansatoare de rachete Chunmoo din Coreea de Sud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.