România a exportat servicii de transport rutier de peste 22 miliarde de euro în doar 4 ani

best auto leo vaslui

Sectorul transporturilor din România este astăzi un sector economic cheie de maximă importanță.

Dacă la modul general nu mai exportăm nimic ci doar importăm, nu se pune această problemă în ceea ce privește transportul rutier internațional.

PSD și PNL au distrus economia țării, au închis toate fabricile și uzinele țării. Am ajuns să exportăm doar forță de muncă, nu mai exportăm produse ci doar materii prime.

ROMÂNIA a reușit să exporte în ultimii 4 ani servicii rutiere de peste 22 de miliarde de euro. Suma este una mare dar potențialul este și mai mare dar limitat de legislația românească actuală. În realitate puteam de două ori mai mult dar cu PSD și PNL doar atât se poate.

De asemenea Bruxellul pune condiții grele transportatorilor români pentru a le limita activitatea. România are europarlamentari dar aceștia nu fac nimic pentru poporul român. Ei ar trebuie să apere drepturile firmelor românești. Am ajuns la reguli foarte restrictive puse domeniului deoarece România oferea servicii competitive. Primim dictate de la Bruxelles sub masca unor bune intenții, dar în realitate firmele românești sunt pedepsite pentru performanțe.

Astăzi nu mai producem nimic, totul se importă. Acest lucru face zona de transporturi ca fiind una vitală.

Transportatorii țin tirurile în parcări deoarece nu au șoferi. Legislația românească limitează acest drept deși sectorul oferă salarii foarte mari, salarii europene. România pune condiții grele pentru ca cetățenii să nu devină șoferi profesioniști.

Intrarea României în Schengen reprezintă o prioritate. PSD și PNL au ratat acest obiectiv și nu există o țintă imediată. Pentru industria transporturilor înseamnă timpi pierduți inutil în vamă, adică costuri ridicate. ȘOFERII români în loc să transporte marfă stau la granița cu Ungaria.

Specialiștii estimează că economia țării pierde anual aproape 10 miliarde de euro pentru că nu facem parte din Schengen. Nu este vorba doar despre exporturi dar mai ales este vorba despre investițiile pe care statul român le pierde. Din această valoare sute de milioane de euro sunt numai pierderile din zona de transporturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.