România ar trebui să cumpere alte 19 milioane de doze de vaccin anti-COVID

best auto leo vaslui

Ministrul PSD al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că România ar urma să primească anul acesta alte 19 milioane de doze de vaccin anti-COVID, deşi interesul pentru vaccinare a scăzut dramatic.

„Noi ne aflăm într-o situaţie dificilă, trebuie să recunosc acest lucru. (…) În luna mai a anului 2021, Guvernul României sub semnătura doamnei Mihăilă şi a primului ministru de la acea vreme, domnul Cîţu, s-au angajat să cumpere 39 de milioane de doze de vaccin de la compania Pfizer în valoare de aproape 800 de milioane de euro. Asta e situaţia pe care am găsit-o la Ministerul Sănătăţii, iar ea se adaugă unei alte comenzi asemănătoare, făcută cu două luni înainte, de cel care a precedat-o pe doamna Mihăilă. (…) Nu cred că nefolosirea vaccinurilor în acest moment este cauzată de Ministerul Sănătăţii sau de politicile pe care le-am promovat noi (…) Ioana Mihăilă trebuia să se gândească la prevenirea risipirii fondurilor publice”, a declarat Alexandru Rafila, citat de News.ro.

Ministrul Sănătăţii a explicat că, în acest an, România ar trebui să cumpere peste 19 milioane de doze.
„Poziţia mea şi a noastră la discuţiile cu Comisia Europeană a fost clară: nu putem achiziţiona cu sute de milioane de euro produse pe care urmează să le aruncăm pentru că nu există interes pentru ele. Trebuie să găsim o soluţie, sigur că soluţia este totdeauna una negociată. În momentul de faţă negocierea se desfăşoară între semnatarii contractului, adică Comisia Europeană, nu România (…) Aştept să vedem cum se vor soluţiona, care vor fi progresele, este o discuţie cu o anumită confidenţialitate, în condiţiile în care şi contractele iniţiale au fost confidenţiale”, a adăugat Alexandru Rafila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.