„România educată” a avut soarta autostrăzilor

best auto leo vaslui


Odată cu numirea noului ministru al Educației, deputatul vasluian Raisa Enachi face o paralelă „istorică” între „succesul” proiectului „România educată”, al președintelui Klaus Iohannis, și un alt proiect, la fel de celebru, cel au construcției de autostrăzi. „Multă dezbatere, dar mult prea puține rezultate”, concluzionează Raisa Enachi.


Proiectul președintelui liberal Klaus Iohannis „România educată” se apropie de același deznodământ pe care l-a avut un alt proiect, la fel de mult discutat și celebru, la vremea sa, cel al construcției de autostrăzi. Deputatul AUR Raisa Enachi ajunge la această concluzie odată cu numirea noului ministru la Educație, survenită după demisia fostului ministru, acuzat de plagiat.

„Dacă a coordonat programul „România Educată”, e clar ce nivel de profesionalism aduce în guvern… adică… acestei doamne i-au trebuit doar cinci ani ca să producă 137 de pagini de maculatură…!”, spune Raisa Enachi.

„Proiectul „România Educată” a fost lansat cu mare pompă în februarie 2016. Acum suntem la peste 6 ani de la lansare, iar progresul – dacă există – nu are deloc impactul scontat. „România Educată” a ajuns sa fie un subiect la fel de sensibil precum programul de autostrăzi: multă dezbatere, dar mult prea puține rezultate raportate la timp”, spune deputatul AUR.

„Posibil ca peste 30 de ani sistemul de educație să ajungă, în România, la nivelul de competență și competitivitate la care ar trebui să fie deja astăzi. Dar va fi prea târziu și prea puțin”, scrie, pe pagina sa de socializare, parlamentarul.

Despre noul ministru, intrată în atenția publicului pentru plecăciunea ridicolă, desprinsă parcă dintr-un ritual medieval, pe care a făcut-o în fața președintelui la numirea sa, Raisa Enachi spune că este clar că va continua linia fostului ministru Cîmpeanu și este lipsită de experiență în procesul educativ.

„Un învățământ de calitate este cel care îi învață pe copii și tineri să gândească corect, să vorbească corect, să se comporte corect și să știe să-și pună calitățile în slujba lor și a țării. România trebuie să progreseze. Are nevoie de ordine, muncă și știință. Ministerul educației nu are în conducere nici-un profesor de limba română, matematică, fizică, chimie, biologie. De aceea avem atâtea vorbe răsucite. Specialiști în vorbe”, concluzionează Raisa Enachi.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.