România riscă să piardă miliarde de euro din PNRR pentru că Ciucă nu vrea să își taie pensia specială

best auto leo vaslui

În fiecare lună, plagiatorul Nicolae Ciucă încasează 18.000 de lei pensie specială pe lângă salariul de prim-ministru. Acum, nu vrea să renunțe în ruptul capului. Și e pregătit să dea foc unei țări întregi și să piardă miliarde de euro din PNRR, cel mai amplu program de investiții și reforme elaborat de USR.

Dacă am face un exercițiu de imaginație: cum ar fi să fie pensia lui Ciucă la jumătate? Și restul sumei să se împartă la oameni cu pensii mici, inclusiv militari, care nu au avut pilele și norocul lui să iasă la pensie cu sume din astea?!”

Eliminarea pensiilor speciale este unul dintre jaloanele din PNRR pe care guvernul trebuie să le îndeplinească pentru a primii banii de reforme.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că reprezentanţii Guvernului vor face în continuare demersuri la Comisia Europeană pentru a susţine ideea că pensiile militare intră la categoria celor de serviciu şi că nu sunt pensii speciale.

Comisia Europeană se aşteaptă ca „România să continue să lucreze la implementarea reformei” sistemului public de pensii, care „va fi evaluată în contextul viitoarelor cereri de plată” ale ţării în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNNR).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.