Ron DeSantis: Implicarea SUA în Ucraina nu reprezintă un interes naţional vital

best auto leo vaslui

A deveni „și mai mult încurcat într-o dispută teritorială între Ucraina și Rusia” nu este un interes național vital al Statelor Unite, a declarat guvernatorul statului american Florida, Ron DeSantis, care intenţionează să candideze la președinția SUA.

Sondajele de opinie publică arată că Ron DeSantis este cel mai puternic contracandidat al fostului președinte al SUA, Donald Trump, în cursa pentru nominalizarea Partidului Republican înaintea alegerilor prezidenţiale din 2024, relatează Reuters preluat de Rador.

Prezentatorul Fox News Tucker Carlson a postat luni pe Twitter răspunsurile la un chestionar privind războiul din Ucraina oferit candidaților republicani și eventualilor aspiranți la o funcție în viitoarea administraţie a SUA.

„În timp ce SUA au multe interese naționale vitale… a se încurca și mai mult într-o dispută teritorială între Ucraina și Rusia nu este unul dintre ele. Faptul că administraţia Biden finanțează virtual cu ‘cec în alb’ acest conflict pentru ‘atât timp cât este nevoie’, fără obiective definite sau responsabilitate, distrage atenția de la cele mai presante provocări ale țării noastre”, a declarat DeSantis în răspunsul său.

Administrația democrată a președintelui Biden a oferit sprijin militar de miliarde de dolari Ucrainei și a mobilizat partenerii internaționali în sprijinul țării invadate de Rusia în urmă cu puțin peste un an. Donald Trump, când a fost întrebat dacă SUA ar trebui să sprijine schimbarea de regim în Rusia, a scris: „Nu. Ar trebui să sprijinim schimbarea de regim în SUA, asta este mult mai important. Administrația Biden sunt cei care ne-au băgat în această încurcătură”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.