Rusia anunță că a spart frontul ucrainean în regiunea Lugansk

best auto leo vaslui

Trupele ruse au spart apărarea forţelor militare ucrainene în regiunea Lugansk, a anunţat miercuri dimineaţa Ministerul Apărării Federaţiei Ruse, informează Reuters, scrie AGERPRES.

„În timpul ofensivei (…) trupele ucrainene s-au retras dezordonat pe o distanţă de până la trei kilometri de liniile pe care le ocupau anterior”, a anunţat ministerul rus pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

„Chiar şi a doua linie de apărare a inamicului, mai fortificată, nu a putut opri înaintarea armatei ruse”, adaugă ministerul de la Moscova.

Reuters menţionează că nu a putut verifica această relatare din surse independente.

Armata ucraineană a raportat înainte de aceasta bombardamente ruse tot mai intense de-a lungul liniei fontului, iar oficiali ucraineni au calificat situaţia drept dificilă, susţinând totodată că forţele militare ucrainene au reuşit să respingă atacurile ruse.

Ucraina şi-a îndemnat aliaţii să accelereze livrările de ajutor militar.

La ora actuală, Rusia deţine porţiuni din regiunile sudice Herson şi Zaporojie, inclusiv centrala nucleară, aproape toată regiunea Lugansk şi aproximativ jumătate din Doneţk, inclusiv capitala regională.

Rusia a declanşat la 24 februarie trecut o invazie în Ucraina pe care o numeşte „operaţiune militară specială”, calificată de Kiev şi Occident drept o agresiune nejustificată şi neprovocată împotriva unui stat suveran, prima de acest gen în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.