Rușinică. Primăria din Buftea nu a găsit bani pentru 8 laptopuri dar edilul a mers la o lansare făcută din donații

best auto leo vaslui

Aceasta este România, țara în care politicienii nu își fac treaba dar au „curajul” să participe la lansări unde nu prea au ajutat.

Este și cazul primăriei din Buftea, acolo unde edilul a participat la un eveniment deși mai bine stătea acasă ca să nu se facă de rușine.

Politicienii nu își fac treaba, asta este clar, nimeni nu mai are așteptări de la ei. Unii nu se pricep, alții pur și simplu au alte preocupări.

Am ajuns să facem spitale din donații, să ne reparăm singuri drumurile, să trăim cu apă din puț și cu fosă septică.

Localitățile din România arată în multe cazuri abandonate, dacă treci dincolo de strada principală te lovești de indiferența autorităților.

Localitatea Buftea este una din cele mai bogate din țară, bani sunt. Cu toate acestea interesul fața de colectivitate este scăzut, problemele cetățenilor fiind pe plan secund.

În Buftea există o importantă comunitate care are nevoie de ajutor. De aici a apărut povestea unui centru de zi:

„BufKids este primul și singurul centru de zi din Buciumeni, o comunitate extrem de vulnerabilă aflată în inima orașului Buftea. Gândit inițial ca o replică a Centrului de zi Hercules din Costești, activ din 2007, BufKids a fost construit de la zero pe terenul pus la dispoziția Asociației Hercules de către Primăria Orașului Buftea. Partenerii noștri de la Habitat for Humanity România au fost cei care au construit clădirea în perioada 2018 – 2019, cu sprijinul a mii de voluntari corporatiști și cu finanțare de la companii private. Tot Habitat for Humanity va construi pe viitor, în curtea centrului, o cantină pentru copiii care vin zi de zi la BufKids” scrie pe site-ul instituției.

Deci ce vedem aici: primăria atât și-a permis, să dea terenul, care oricum era al comunității, în rest cetățenii au fost nevoiți să se descurce cum au putut: donații. Primăria înțelegem că nu a putut să facă de la sine un asemenea proiect, a fost nevoie ca românii de bună credință să facă o clacă, ca în vremurile trecute. În schimb primăria din Buftea este mare, frumoasă, somptuoasă.

Pentru cei care nu știu , primăriile au direcție de asistență socială iar aceste direcții de obicei își fac treaba doar formal.

Acești români trebuie felicitați, dar nici ei să nu uite că statul, autoritățile centrale, județene și locale au responsabilități pe care nu și le onorează, adică nu își fac treaba.

Dar cu asta ne-am obișnuit deja.

Zilele trecute a început un proiect nou în comună și pentru acest proiect a fost nevoie de 8 calculatoare. NICI de această dată primăria nu a putut ajuta, banii au venit tot din donații, sau cel puțin așa declară asociația.

Dar primarul localității, Gheorghe Pistol, nu a ratat momentul pentru a face și câteva poze, deși în mod normal ar trebui să ai ceva obraz gros ca să îți asumi ceva ce nu ai făcut. Păi da, asistența socială ar trebui făcută de primărie.

Deci înțelegem nu doar că primăria nu și-a făcut treaba, dar edilul a ținut morțiș să facă și o poză pentru a-și asuma evenimentul. Este imaginea clasei politice de la București , a celor care merg să taie panglica deși nu au nici un rol sau rolul lor este minor.

Felicitări asociațiilor care se implică în comunități, faceți o treabă foarte bună, dar nu lăsați ca munca voastră, efortul vostru, să fie speculat și furat. ȘI așa faceți treaba în locul autorităților care au fondurile necesare, dar să îi lăsați să se urce și pe munca voastră….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.