S-a ajuns , din nou, la vorba AUR: trebuie reduse cheltuielile bugetare și birocrația, avem nevoie de un stat mai suplu

best auto leo vaslui

Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, susține că la acest moment cheltuielile bugetare nu sunt sustenabile și vor fi necesare măsuri dure de realizat până la finalul anului precum tăierea salariilor la bugetari sau reducerea numărului de angajați.

Practic se ajunge iar la soluția propusă de AUR: un stat mai suplu, fără birocrație, un stat cu un număr mai redus de angajați.

Domnul ministru al Finanțelor a afirmat acest lucru și, desigur, aici Comisia este foarte atentă în momentul în care analizează astfel de declarații și astfel de măsuri, pentru că este un argument în plus pentru Comisie să solicite României să își implementez reformele pe care le are și ele trei reforme consecutive, cea a pensiilor speciale, cea a sistemului de pensii general și reforma salarizării din sistemul bugetar. Și din acest punct de vedere ele au, după cum știm, termenele din trimestrul patru pentru reforma privind pensiile speciale, în trimestrul întâi reforma privind pensiile generale și trimestrul doi este reforma privind sistemul de salarizare în sectoru bugetar”, a mai spus el.

Surse sigure din interiorul MF susțin că situația s-a complicat foarte mult și că la acest moment conturile statului român sunt goale. Din acest motiv nu se pot efectua plăți urgente, fiind în pericol chiar plata pensiilor și salariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.