Saakashvili se teme pentru propria viață în închisoarea din Georgia. Dovadă medicală privind intoxicarea cu Arseniu

best auto leo vaslui

Fostul președinte georgian a fost arestat imediat cum a intrat în țara sa de regimul pro-rus instaurat acum la putere.

Pro-american, acest a fost încarcerat și susține că este bătut în mod periodic de către paznici.

Timp de câțiva ani a fost plecat în exil în Ucraina, de unde s-a întors cu gândul că își va găsi dreptatea.

Un raport medical pus la dispoziția Politico.EU arată de asemenea că acesta este intoxicat cu Arsenic și mercur, găsit în cantități ridicate în firele de păr și în unghii. Probe de păr și unghii au fost luate de către avocatul american în timpul întâlnirii desfășurate cu acesta. Medicii susțin că acesta este intoxicat cu metale grele și că are nevoie de tratament de specialitate pentru ca viața să îi fie salvată.

Fostul președinte Saakashvili a declarat pentru avocatul său american că se teme pentru propria sa viață. El susține că și-a pierdut cunoștința de mai multe ori după ce a fost bătut în repetate rânduri de către gardieni.

El a fost și este un permanent opozant al președintelui rus Vladimir Putin.

Președintele Ucrainei a cerut de asemenea eliberarea lui Saakashvilli și s-a oferit ca țara sa să îi asigure protecția.

Acesta a fost președintele Georgiei în perioada 2004-2013, pe parcursul a două mandate. În anul 2008 trupele ruse au invadat Georgia , Vladimir Putin acuzându-l pe Saakashvilli că poartă vina acestui conflict , deși Rusia a fost stat agresor.

Acesta a fost arestat în octombrie 2021 , atunci când a revenit în țară. În primele 50 de zile de arest acesta a intrat în greva foamei, lucru care i-a afectat profund sănătatea.

Parlamentul european a votat o rezoluție prin care se cere eliberarea fostului președinte Georgian însă autoritățile naționale susțin că acesta a fost acuzat de corupție iar eliberarea sa ar putea destabiliza țara.

în Georgia peste 85% dintre cetățeni își doresc intrarea în Uniunea Europeană. Acest lucru însă este puțin probabil având în vedere faptul că țara este condusă de grupări infracționale și în care justiția este doar pentru cei bogați, o justiție prin care oponenții politici sunt eliminați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.