Salariații DJS Vaslui, în grevă japoneză

best auto leo vaslui

Angajații Direcției Județene de Statistică Vaslui vor organiza o grevă japoneză în data de 26 aprilie, alăturându-se astfel colegilor din întreaga țară care luptă împotriva discriminării salariale. Sindicatul din cadrul Institutului Național de Statistică București (SINSB) face apel la guvernanți să ia măsuri pentru a stopa această discriminare salarială la care sunt supuși angajații din sediul central și din direcțiile teritoriale de statistică. Ei solicită uniformizarea grilei de salarizare și aplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13 iulie 2022, care vizează soluționarea problemelor de salarizare din cadrul Institutului Național de Statistică și al direcțiilor regionale și județene de statistică.

Potrivit unui comunicat, greva japoneză va fi organizată simultan în Institutul Național de Statistică București și în 26 de direcții teritoriale de statistică din întreaga țară, printre care București, Cluj, Iași, Timiș sau Vaslui. Pe 11 mai 2023, salariații din INS vor picheta sediul Parlamentului României și pe cel al Institutului Național de Statistică, în cadrul unui calendar de proteste stabilit.

Sindicatul din cadrul INS a anunțat că va declanșa procedurile de întrerupere a activității, cu implicații majore în punerea în aplicare a măsurilor economice și sociale ale Guvernului, sau în respectarea termenelor de transmitere a datelor către Eurostat și alte organisme internaționale. Salariații cer asumarea incapacității conducerii INS de a gestiona problemele apărute în ultimii ani și atrag atenția asupra faptului că încetarea activității ar duce la încetarea furnizării de date atât pe plan intern cât și extern (Eurostat). În final, Sindicatul din cadrul INS a făcut apel la dialog și la respectarea drepturilor și stoparea discriminărilor salariaților din cadrul instituției.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.