Sancțiunile nu sunt pentru ‘băieții deștepți’ – Schimburile economice dintre Austria și Rusia au înflorit în timpul războiului cu Ucraina

best auto leo vaslui

Austria a avut, în perioada februarie – august a anului trecut, o creștere cu 139% față de anul 2021 a schimburilor economice cu Rusia, în pofida sancțiunilor impuse de Occident Moscovei după invazia în Ucraina, spune europarlamentarul Eugen Tomac, citând date Eurostat.

Cele mai multe state din Uniunea Europeană încearcă să fie cât mai puțin dependente de Rusia după declanșarea războiului din Ucraina. Pentru unele state însă, se pare că acest mecanism de sancțiuni nu are nicio valoare pentru că schimburile economice înfloresc.

De exemplu, Austria a avut, în perioada februarie – august a anului trecut, o creștere cu 139% față de anul 2021 a schimburilor economice cu Rusia. În total, Austria a importat din Federația Rusă produse în valoare de aproape 4 miliarde euro, conform europarlamentarului român, care citează date Eurostat.

  • „Atunci de ce, în mod ipocrit, se întreabă unii de unde are criminalul de la Kremlin bani pentru a finanța mașinăria de război?
  • Sigur, Nehammer va spune că statisticele Eurostat nu sunt corecte, dar suntem obișnuiți cu asta”, adaugă Eugen Tomac, referindu-se la faptul că Karl Nehammer s-a opus aderării României la Schengen, cotestând datele autorităților române privind numărul de migranți care au trecut frontiera fără să fie înregistrați.

Reamintim că România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu a intrat în spațiul european de liberă circulație deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE. Austria a reușit să blocheze, în Consiliul JAI din 8 decembrie, aderarea la Schengen, pentru o astfel de decizie fiind necesară unanimitate. Olanda i s-a alăturat, în condițiile în care se opune aderării Bulgariei, iar votul a fost dat „la pachet cu România”. În acelaşi timp, Croaţia a primit undă verde să adere la Schengen de la 1 ianuarie 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.