Scandalul de trafic de influență zguduie Consiliul Local Huși

best auto leo vaslui

O dezvăluire șocantă a adus în prim-plan un caz de trafic de influență în Consiliul Local Huși. Un consilier local, Ion Iacob, membru al Partidului Social Democrat (PSD), a fost acuzat că a cerut o sumă de bani unei firme din oraș, promițându-i patronului că, cu ajutorul mituirii altor consilieri locali, poate manevra votul în Consiliu pentru a bloca intrarea unei companii concurente pe piața locală. Mărturia gravă a fost făcută de către consilierul Cătălin Țocu de la Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), în cadrul unei ședințe plenare a Consiliului Local.

Înainte de a fi dezvăluit numele persoanei implicate, Cătălin Țocu a relatat în fața plenului că un coleg de-al lor l-a contactat pe patronul unei companii funerare din oraș, domnul Lemnaru, solicitându-i o sumă de bani pentru a influența votul consilierilor în favoarea respingerii unui proiect. Mai exact, acest consilier, conform dezvăluirii făcute de Țocu, intenționa să împartă banii cu Ion Iacob, Adrian Cocuz și Radu Bobârnat, în vederea votării împotriva proiectului în cauză. Într-un final, Ion Iacob, consilierul acuzat, a confirmat că el este persoana care a discutat cu patronul respectiv.

Cătălin Țocu a dorit să se distanțeze de acest caz, subliniind că numele său nu ar trebui să fie asociat cu astfel de practici. În timp ce consilierul Ion Iacob se afla într-o evidentă stare de confuzie, ceilalți consilieri, precum Adrian Cocuz și Radu Bobârnat, i-au pus în mod ironic întrebări, sugerând că acuzațiile nu se referă la ei. Situația a degenerat rapid într-un haos în sala de ședințe, unii aleși exprimându-și indignarea față de acest comportament.

Este de remarcat că Ion Iacob ocupă și funcția de reprezentant al primarului în Consiliul de Administrație al Spitalului Huși, ceea ce adaugă o notă și mai gravă acuzațiilor aduse în acest caz. Mulți dintre participanții la ședința plenară s-au întrebat de ce Poliția, procurorii sau chiar Consiliul Local nu au investigat îndeaproape aceste fapte pentru a stabili adevărul. Un astfel de comportament, dacă rămâne nepedepsit, ar putea compromite în totalitate credibilitatea Consiliului Local.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.