Se fură între ei – Deputat USR: „Colegii au falsificat acte pentru putere politică. Penali în cadrul partidului”

best auto leo vaslui


Deputatul USR Mihai Poliţeanu îşi acuză colegii din USR Prahova de falsificarea de acte pentru a dobândi putere politică. Poliţeanu precizează că, la solicitarea lui, Biroul Judeţean al filialei USR Prahova a trimis la parchet plângere penală în legătură cu aceste fapte.


Redăm postarea lui Mihai Poliţeanu:

„Momentul rupturii fără cale de întoarcere de câţiva dintre colegii mei din USR Prahova, în frunte cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova Cristian APOSTOL, a fost acela când AU FALSIFICAT ACTE pentru a dobândi putere politică. Nu există niciun fel de scuze sau iertare pentru deraierea din zona competiţiei politice în zona penală. Iar eu nu am luptat 15 ani în societatea civilă pentru anticorupţie şi integritate politică ca să închid ochii la hoţia unora doar pentru că îmi sunt colegi.

În decembrie 2021, la solicitarea mea, Biroul Judeţean al filialei USR Prahova a aprobat şi a trimis la parchet o sesizare penală în legătură cu aceste fapte. Din păcate, dosarul pare să zacă în nelucrare la Poliţia Ploieşti şi nu am multe speranţe că vor trata cu seriozitate cazul, având în vedere lenea de până acum sau teama de a se atinge de subiect.

Oricum, FAPTELE SUNT CLARE:

În aprilie 2021, în pregătirea primelor alegeri judeţene şi naţionale după fuziunea dintre USR şi PLUS, gaşca Apostol, care era disperată să câştige alegerile şi susţinea echipa Barna, a pus pe masa Biroului Judeţean USR Prahova un număr de 78 de dosare de adeziune pentru aprobare în ultima zi când mai era posibil.

M-am uitat cu câţiva colegi peste ele şi ne-a fost evident că ceva este profund în neregulă: de la semnături dubioase, date care nu se potriveau până la zeci de aşa-zise interviuri cu aplicanţii în termen de 1-2 zile (o imposibilitate fizică). Am scris aceste observaţii pe grupurile interne ale filialei şi am refuzat să particip la mascaradă. Pentru că aveau, însă, majoritate în Biroul Judeţean (5 la 4), cele 78 de dosare au fost aprobate.

Am sesizat Biroul Naţional, atât pe fond cât şi pe procedura de admitere, şi, cu toată opoziţia echipei Barna, decizia de admitere în USR a celor 78 a fost invalidată pe procedură (încălcarea dispoziţiilor statutare şi regulamentare).

Au urmat alegerile, gaşca Apostol a pierdut atât în filiala Ploieşti, cât şi în filiala Prahova. Vreo 2 luni mai târziu, colegii din Biroul local Ploieşti au început să sune persoane din baza de date pentru a o aduce la zi. Au dat peste o persoană cu numele Sălceanu Auraş Petruţ, care s-a jurat că el nu a fost niciodată membru al USR, nu are nici o legătură cu acest partid, nu a depus acte pentru înscriere, nu a participat la niciun interviu, nu a făcut niciun demers în acest sens şi că întotdeauna a avut calitatea de membru al PMP, fiind şi consilier local PMP în Valea Călugărească, Prahova.

Pentru că 1) legea nu permite unui cetăţean român apartenenţa simultană la mai mult de un partid politic, şi 2) legea nu permite unui consilier local să-şi păstreze mandatul dacă părăseşte partidul pe listele căruia a fost ales, preşedintele Biroului local al USR Ploieşti m-a contactat pentru a-mi expune situaţia şi pentru a ne sfătui cu privire la paşii legali de urmat.

Am verificat dosarul domnului Sălceanu şi am constatat că era complet (copie după CI, cerere de adeziune semnată, raport de interviu semnat şi fişă prin care şi-a ales pragul de cotizaţie). Şi ne-am prins că făcea parte din lotul de 78 de dosare.

L-am invitat pe domnul Sălceanu la sediul USR Prahova pentru a lămuri situaţia. Acesta a semnat o declaraţie pe propria răspundere, cunoscând prevederile articolului 326 din Cod Penal privind falsul în declaraţii, în cadrul căreia afirma că nu a depus nicio cerere de adeziune, că nu a participat la niciun interviu în vederea aderării la USR şi că semnăturile nu îi aparţin. Declaraţia a fost întocmită în dublu exemplar, primind număr de înregistrare la sediul USR, iar discuţia a fost înregistrată audio (declaraţia şi înregistrarea au fost trimise la parchet).

Ulterior, colegii au început să contacteze telefonic restul de 77 de persoane, iar unele discuţii au fost înregistrate audio, organele de cercetare penală fiind informate despre acest lucru şi oferindu-ne să le punem la dispoziţia lor. Majoritatea absolută a celor care au răspuns la telefon au declarat fie că nu au depus vreodată vreo adeziune (deşi ele există şi sunt semnate), fie că nu au participat vreodată la vreun interviu (deşi există rapoarte de interviu semnate), fie că au alte adrese de e-mail decât cele din dosar (votul pentru preşedintele partidului se face prin intermediul adresei de e-mail).

Ca urmare, Biroul judeţean USR Prahova a depus sesizare penală pentru infracţiunea de ‘fals în înscrisuri sub semnătură privată’, prevăzută şi pedepsită de art.322 din Cod Penal şi infracţiunea de ‘uz de fals’, prevăzută şi pedepsită de art.323 din Cod Penal. Sesizarea şi anexele cuprind sute de pagini de probatoriu scris şi probatoriu audio.

Istoria din spatele poveştii e simplă: Vicepreşedintele Consiliului judeţean Cristian Apostol a solicitat cuiva sau mai multora (nu ştiu cui) să-i aducă oameni să-i bage în USR ca să îl voteze. Ulterior a asamblat pachetul de 78 de dosare, cerând unor colegi să le completeze cu semnături şi rapoarte de interviuri fictive (cele mai harnice cu falsurile fiind Irina Iacob – consilier local Blejoi şi Magdalena Godeanu – consilier judeţean). Apoi le-a adus pe masa Biroului Judeţean, unde au fost aprobate pe 29 aprilie 2021 prin votul lui Cristian Apostol, Magdei Godeanu, Costel Andreescu, Adrian Rotaru şi Felix Bulearcă, în ciuda protestelor şi opoziţiei Magdei Trofin, Mihai Neagu, Costin Pană şi a mea.

Ceea ce s-a întâmplat atunci, sesizarea penală, faptul că au pierdut puterea în USR Prahova (de fapt o serie de 3-4 scrutinuri judeţene pierdute de la acel moment), blatul la nivel judeţean cu PNL sunt cauze ale întâmplărilor de astăzi din USR Prahova, ale debarcării de către BN a conducerii statutar alese şi şuvoiului de sesizări împotriva colegilor mei şi a mea. Mai mult, conducerea naţională a decis să reia introducerea în partid a celor 78 de persoane. Suntem în plină disoluţie morală. Sau cum îmi scria candid senatorul Oprinoiu, ultragiat de faptul că a fost depusă sesizare penală: ‘Nu vorbim de tâlhării sau trafic de persoane’. Q.E.D”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.