Secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei: O soluționare diplomatică a conflictului dintre Kiev și republicile Donbasului ar însemna o „asasinare politică” pentru „președintele nostru”

best auto leo vaslui

Pentru președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, o soluționare diplomatică a conflictului dintre Kiev și republicile Donbassului ar însemna o „asasinare politică”, a declarat secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională al țării, Aleksei Danilov, întrebat fiind, într-un interviu pentru Ukrinform, dacă este posibil ca Republicile Populare Donețk și Lugansk să revină sub controlul Kievului cu ajutorul mecanismelor diplomatice.

„Cum poate să-și imagineze cineva că diplomația poate fi folosită în condițiile unor acțiuni de luptă atât de intense? Dacă cineva dorește asasinarea politică a președintelui nostru, atunci poate propune așa ceva”, a spus Danilov.

În același timp, el a adăugat că nu exclude folosirea diplomației pentru recuperarea de către Kiev a Crimeii, dar consideră că acest lucru s-ar putea întâmpla numai în cazul în care trupele rusești ar părăsi peninsula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.